CS:GO guide – Tricks til at blive bedre hurtigt!

Vi har lavet en ny og opdateret guide som du kan læse her:

CS:GO – Bliv bedre, Rank up og pwn noobs

Counter-strike Global Offensive er blevet et utrolig populært First Person Shooter spil, både bland unge og voksne. Det skyldes blandt andet det nye rank system, som gør det muligt at spille seriøse kampe, selvom man spiller alene. I CS 1.6 og CS source, kunne man ikke spille seriøse kampe medmindre man var i en klan, eller var en gruppe venner samlet. Dengang hed kampene PCW eller CW Oversat til Practice Clan War og Clan War, og kunne findes på diverse spil forumer. Det er altså blevet nemmere for den enkelte spiller, at spille Counter Strike mere seriøst, med det nye Competitive-system.

Counterstrike Global Offensive
Counterstrike GO blev udgivet i august 2012 og har taget verdenen med storm!

CS:GO er nærmest blevet en anerkendt sport, som du kan leve af at være god til. Spil såsom Counterstrike, League Of Legends, Dota2 osv, bliver i dag vist på live tv, med kommentator og alt hvad der hører med. Vi lever i en tid, hvor du kan blive millionær af at spille computer og det er noget mange drømmer om.  Hvis du drømmer om at blive professionel, eller bare lidt bedre til Counterstrike, så har vi samlet en håndfuld tricks til dig.

Bliv bedre til Counter-Strike med ordentlig udstyr

Hvorvidt du skal bruge tiltagende i dette afsnit, afhænger af hvor store dine ambitioner er i forhold til at forbedre dit game. Der er ingen tvivl om, at det er svært at spille mod Global Elite spillere på en Macbook. Så hvis du allerede er dygtig til CS GO, og spiller under elendige forudsætninger, så vil du blive overrasket hvor nemt, godt udstyr egentlig gør spillet.

Dertil skal det også siges, at du ikke behøver at bruge en formue på nyt gaming-udstyr. Men hvis du vil spille seriøs Counter-Strike, bør du også have noget seriøst udstyr.

Her får du en liste over de ting der bør indgå i et optimalt CS:GO setup:

 • Skærm. Det eneste som ikke er en præference når det kommer til valg af skærm, er Hertz. Det optimale er en 144 Hz skærm contra en standart 60 Hz skærm. Hvis du alligevel skal ud og købe ny skærm, så gør dig selv den tjeneste og invester i en 144 Hz.
  Se i dette Youtube-klip forskellen

 • Computer.  I stedet for at gå helt i detaljer med specs, vil jeg bare sige at CS:GO ikke er ligeså krævende, som mange af nutidens andre spil. Hvis du har købt en computer med forholdsvis gode gamer-specs, bør du være dækket ind. Men det er selvfølgelig altid federe, at kunne spille et spillet med settings på det højeste 😉
 • Netværk. Din netværksforbindelse er vigtig! Du behøves ikke at have 100 Mbit download, men en stabil forbindelse er nødvendig. Spil derfor altid med LAN-kabel, for at undgå lag på uheldige tidspunkter.
 • Mus, tastatur og headset. Her er det bare vigtig at du bruger noget udstyr, som du er komfortabel med. Selvfølgelig skal du ikke bruge en ældgammel kugle-mus, men noget der er forholdsvis nyt og lavet til gaming. Hvorvidt du skal bruge en optisk- eller lasermus, er flueknepperi.

Tips til at forbedre din CS:GO rank og dine skills

Om du har godt gaming-gear eller ej, så er der nogle nemme og hurtige metoder som du kan implementere, for at forbedre din rank i Counterstrike. Det kan være, at nogle af tricksene siger sig selv, men rigtig mange benytter sig desværre ikke af dem.

Ranks i Counter-strike GO

 • Varm op. Når du endelig joiner et competitive game, så er det vigtigt at du er varmet op og er klar. Derfor anbefales det at du som minimum spiller 30 minutter i en deathmatch eller lignende, inden du starter competitive. Det er noget alle de professionelle gør, og de varmer faktisk op i flere timer inden, de skal spille deres vigtige kampe.
 • Spil baner du kender smokes og strategier i. Det siger sig selv, du har ikke en chance for at spille godt, hvis du ikke er bekendt med banen du har valgt. Vælg derfor et par populære baner, såsom Dust2, Mirage og Cache og lær de klassiske strategier og lær at placere brugbare smokes. Der findes et hav af tutorials på Youtube, som giver dig den nødvendige viden.
 • Lær at pop-flashe. Det er her simpelthen så vigtigt! Gode flashes er hvad adskiller Noobs fra de professionelle. Hvis dine modstandere nemt kan undvige dine flashes, så er de intet værd for dig og dit team.
  Video-tutorial om pop-flashing.
 • Don’t be “toxic”.  Hvis du ikke kender udtrykket toxic, så betyder det idiot, troll, tydefjæs og jeg kunne blive ved. Lad være med at sprede dårlig stemning på holdet, ved kommentere på alle dine holdkammeraters fejl. Folk som mister modet, fordi de taber 2 runder i streg og allerede der begynder at bebrejde de andre, kommer aldrig videre.
  Hvis du ofte oplever disse spillere, så er det bedste råd bare at “mute” dem og fokusere på dit eget spil. Der kommer aldrig noget godt ud af at diskutere med dem. Det ender ofte med at de forlader kampen, eller begynder at skyde deres holdkammerater, hvis man puster til ilden.
 • Træn dit aim og reaktionstid. Der findes CS:GO baner, som er lavet udelukkende for at træne dit aim og reaktionstid. De kan downloades i Workshoppen. Et eksempel på en god træningsbane er Training_aim_csgo2, download den og prøv selv. Afsæt et par timer i ugen til decideret Aim-træning og jeg lover dig, at du bliver overrasket.
 • Analyser dine egne kampe. Du kan se dine kampe, efter du er færdig. Det er godt værktøj til, at identificere sine fejl og man bliver ofte overrasket over, hvor mange dumme ting man laver i løbet af en kamp. Skriv de fejl ned som du skal arbejde på, og læs dem op for dig selv, inden du joiner et nyt competitive-game.

Det vigtigste er at du øver dig og er bevidst om, at du ikke bare spiller for at spille, men for at blive bedre. HUSK træning gør mester!

Find mange flere CS:GO guides på Nxtgen.dk